Chokladprovning


Unna dig själv, dina arbetskamrater eller dina kompisar något alldeles extra. Just det, en chokladprovning! Ge bort en härlig stund av njutning för både kropp och själ.

Chokladprovning är ett ypperligt sätt att lära sig mer om choklad, som är en hel vetenskap – precis som vin. De som kan något om choklad frågar inte bara efter mörk choklad, utan efter en specifik kakaoböna, en unik smak eller ett särskilt ursprung. Det finns till och med de som vill ha en specifik plantage. Efter en chokladprovning är det lättare att välja en bra choklad, och att hitta rätt i hyllan bland godsaker.

En chokladprovning kan läggas upp på många olika sätt. Antingen provar man ren choklad, eller så provar man praliner. Vanligtvis samlas vi minst 12 personer och provar oss igenom ett tiotal olika sorters choklad i absolut världsklass från jordens alla hörn.

Utöver chokladens utseende och smak bedömer vi även doft och konsistens. Dessutom lyssnar vi på hur chokladen låter! Till chokladen kombinerar vi väl valda drycker för att uppnå den fullständigt sagolika njutning som choklad kan ge.

Gottelisa samarbetar med ett flertal anläggningar runtom i sydvästra Skåne. Vi håller bland annat till på Flädie Mat & Vingård, Hotell Norregård i Falsterbo, Skanörs Gästis, Järavallen Hotell & Konferens för att nämna några.

Kontakta Gottelisa för att boka in en chokladprovning.